Volwassenen

Tussen de Paarden ben je welkom om te ontdekken. Voel wederzijds contact tussen jou en het paard. Ervaar hoe je een paard kunt aansturen vanaf de grond of vanaf zijn rug. Dit alles in een rustige omgeving met respect voor mens, dier en natuur.

Paard en contact
Als je jezelf tussen de paarden begeeft, gebeurt er iets met jezelf en met de paarden in de kudde. Er ontstaat interactie tussen jou en de paarden. Je kunt bij mij ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Heb je een eigen paard dan is het ook mogelijk dat we samen werken aan de relatie tussen jou en je paard. Dit kan op de voor jouw paard vertrouwde locatie. Een sessie duurt maximaal 1 uur en is individueel.

Paard en contact € 50,00 per sessie


Paardrijden

Tussen de paarden kun je leren paardrijden. Het contact maken met het paard is hiervoor de basis. Ik leer je ontdekken hoe je een paard kunt aansturen. Je leert jezelf en je paard beter in balans te brengen waardoor jullie beide verbeteren in houding en beweging. Tijdens de lessen besteed ik hier veel aandacht aan. Dit maakt de lessen ook interessant voor ruiters die al kunnen rijden, voor ruiters die het paardrijden na een langere tijd weer willen oppakken en voor ruiters die angstig zijn. Je krijgt individueel les. Een les duurt 1 uur, inclusief op- en afzadelen. Met eigen paard duurt een les 3 kwartier.

Paardrijden volwassenen (tot 80 kilo) € 50,00 per les


Workshop Schrijven tussen paarden


VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2018 

Ontdekkingstocht
Tot welk woorden en gedachten inspireren paarden ons? Wat laten zij ons zien? De dag 'schrijven tussen paarden' brengt je woorden, gedichten, verhalen over je jezelf en jou dromen.
Werkwijze
We kiijken naar de paarden en zijn bij en tussen de paarden. Wat we ervaren geven we woorden, via krachtige schrijfoefeningen. In de loop van de dag krijgt elke deelnemer een korte individuele sessie tussen de paarden. Hierin laten paarden jou zien hoe en waar je staat. Zo bekrachtig je jou eigen ontdekking van deze dag. We werken afwisselend binnen en buiten.
Praktische informatie
Monica Boschman (schrijfdocent en dichter) en Jolande Das begeleiden deze dag. Het programma duurt van 10 tot 16 uur.
Aanmelden kan via e-mail of telefonisch.

Deelname workshop schrijven tussen paarden € 90,00 per persoon, inclusief materiaal en lunch. 


Studiebijeenkomst Open(t) je ogen Werken met ruiters met een visuele beperking
Samen met ontwikkelingsbegeleider Armita Taheri van Koninklijke Visio verzorg ik een programma dat je ogen opent over de betekenis van blindheid en slechtziendheid. Als deelnemer ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. In een sessie met één van de deelnemers laat ik je ervaren hoe ik met behulp van paarden werk met clieënten met een visuele beperking. De bijeenkomst is in Gassel en kan op verzoek ook op een andere locatie plaatsvinden. Het programma is vooral interessant voor medewerkers van zorgorganisaties en maneges.

Studiebijeenkomst Open(t) je ogen Prijs op aanvraag