Over mij

Toen ik tien jaar was, mocht ik van mijn ouders op een boerderij gaan paardrijden. Daar was je goed zoals je was. Daarna kreeg ik een eigen pony en kwam ik in de wedstrijdsport terecht. Ik was geen winnaar, dat zit niet in mij. Voor mij telde vooral het samen zijn met het paard. In mijn werk met mensen met een verstandelijke beperking zag ik wat paarden voor de ontwikkeling van mensen konden betekenen. Ik ben me erin gaan verdiepen en heb er mijn werk van gemaakt.

Je bent goed zoals je bent; dat wil ik iedereen meegeven. Vanuit die ruimte kun je je ontwikkelen. Het is een voorrecht om met paarden te mogen werken. Vanaf 2007 doe ik dat in Gassel met mijn eigen kudde paarden, vooral met bijzondere kinderen en jongeren. En met volwassenen die openstaan voor ontdekken. Ik werk met veel geduld en vanuit een groot respect voor mens, dier en natuur. Tussen de Paarden krijg je elke keer een nieuwe kans om te ontdekken. De paardentaal, je eigen kracht, de keuzes die je kunt maken. Mijn grootste gave is afstemmen en werken met wat er is. Mijn grootste beloning is verwondering op een gezicht.

Ik heb 25 jaar ervaring in het werken met bijzondere mensen tussen de paarden. Vanaf 1989 heb ik gewerkt als FPG-instructeur bij de revalidatiecentra Charlotte Oord in Tilburg en de Maartenskliniek in Nijmegen. Daar heb ik multidisciplinair samengewerkt met o.a. gedragswetenschappers, fysiotherapeuten, logopedisten en vakleerkrachten. Ik ben gediplomeerd ORUN-instructeur, FPG-instructeur, Akasha Zit en Houding Coach en Z-verpleegkundige. Daarnaast heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd met name op gebied van Natural Horsemanship.