MIJN LEVEN EN WERKEN TUSSEN DE PAARDEN

MIJN LEVEN EN WERKEN TUSSEN DE PAARDEN
Het is voor mij een voorrecht om met paarden te mogen werken. Vanaf 2007 doe ik dit met mijn eigen kudde, achter mijn huis in Gassel. Hier bied ik een leerrijk landschap waarin je rust, veiligheid en vertrouwen ervaart. Ik werk met geduld en met respect voor mens, dier en natuur. Tussen de Paarden krijg je elke keer een kans om te ontdekken. Mijn grootste inzet is afstemmen en werken met wat er is. Mijn grootste beloning is verwondering op een gezicht.

Zelf heb ik als tienjarig meisje op de boerderij waar ik leerde paardrijden ervaren dat ik goed ben zoals ik ben. Dit is wat ik nu iedereen wil meegeven. Later kreeg ik een eigen pony en reed als ponyclubmeisje in de wedstrijdsport. Hierin was ik geen winnaar omdat het samenzijn met mijn pony bovenaan stond. In mijn werk met mensen met een verstandelijke beperking ontdekte ik dat paarden veel meer voor mensen konden betekenen. Ik ben me erin gaan verdiepen en heb er mijn werk van gemaakt.

ERVARINGEN/OPLEIDINGEN
Er voor anderen zijn, zo ben ik als oudste dochter van een ondernemersgezin groot gebracht. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om met een eigen pony de paardensport te beoefenen. In combinatie met mijn werk als Z-verpleegkundige ben ik me gaan ontwikkelen als paardrijdinstructeur. Hiervoor heb ik de ORUN- en FPG-opleiding gevolgd waardoor ik bevoegd ben om instructie te geven aan ruiters zonder en met beperking. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring in het werken met bijzondere mensen en paarden. Eerst in Tilburg bij revalidatiecentrum Charlotte-Oord, daarna bij de Maartenshoeve in Nijmegen. Op beide plaatsen heb ik met verschillende disciplines samengewerkt. In 2007 ben ik mijn eigen bedrijf Tussen de Paarden gestart. In de loop van de jaren ben ik me blijven bijscholen en heb hiervoor de volgende opleidingen gevolgd:
ORUN-Instructeur
FPG-Instructeur
Akasha Zit Houding Coach
Cognitief Coachen met Paarden
Kids met PK (kindercoach)
Anders Leren Met Paarden (kindercoach)
Daarnaast heb ik vele cursussen, bijscholingen en workshops in de paardenwereld gevolgd.

SAMENWERKING
Bij Tussen de Paarden ontvang ik mijn eigen klanten.
Daarnaast werk ik samen met Koninklijke Visio uit Grave. Cliënten met een visuele beperking vanuit de dagbehandeling komen wekelijks naar Tussen de Paarden. Samen met de paarden werken we aan ieders individuele ontwikkelingsdoelen.
Verder is het voor mij fijn om samen te kunnen werken met twee vrijwilligers. Samen met hen kan ik het verschil maken voor de cliënten die bij mij Tussen de Paarden komen.